29 octombrie 2015

Replici delicioase

Din cele mai vechi timpuri până astăzi, omul a iubit brânza!

Istoria brânzicală se scrie încă de la cucerirea Daciei, Împăratul Traian a vorbit mulţimii ţinând în mâna sa dreapta simbolul Parmezano-triumfic
 şi apoi a împărţit dacilor din bogăţia Romei , care era pe atunci capitala Imperiului Brânzesc, mii de triunghiuri de brânză topită Apetito!

Astfel, Istoria brânzicală a lăsat popoarelor de brânzico-pofticioşi o vorbă înţeleaptă : Toate drumurile duc la Brânză!

Un alt moment istoric e acela de la descoperirea Americii,când Cristofor Columb - mare pofticios s-a aşezat împăcat pe ţărm şi a scos din buzunar o gustare cu Caşcaval DeSenviş şi a înfulecat-o pe nerăsuflate ca să-şi astâmpere foamea care îl chinuise în lunga călătorie pe apă.

Pe plaiurile mioritice, un Mare Fan Brânză a fost Ştefan cel Mare!
Legenda spune că atunci când domnitorul se întorcea de la oaste, muma lui îl îmbia cu toate bunătăţile, iar la loc de cinste pe platoul tradiţional stătea Caşcavalul Neaoş Rucăr.

Timpul a trecut, dar pofta de brânzici cremoase a rămas aceeași!

Astăzi, scriu istorie în domeniul brânzo-pufoşeşc -  Marele Maestru Toni Delaco și învățăcelul lui, Toni Jr.!
Cei doi Fani Brânză se întrec în vorbe delicioase, declarații pufoase și pledoarii pofticioase și nu scapă nicio ocazie să-și demonstreze pasiunea pentru delacoșenii.

Nu mică mi-a fost mirarea să-i găsesc pe Maestrul Toni Delaco și pe învățăcelul său în fața raionului de lactate, disputând CEA MAI PUFOASĂ BRÂNZĂ DIN UNIVERS.

- Hei, blonduțule! Asculta-mă și ia aminte, uite-așa recunoști care e cea mai pufoasă și cremoasă brânză din univers: trebuie să fie mai delicată decât razele soarelui într-o dimineață de duminică și mai delicioasă ca mândria de a câștigat încă o dată la cărți.

- Gata, gata,  Maestre Toni! Cred c-am priceput! Brânzica perfectă e mai pufoasă ca orice fular din mohair croșetat de bunica (zise Toni Jr. încrezător).

- Bravooos, puștiule, se vede că ești un Fan Brânză adevărat! Uite-aici încă una bună: Brânza Pufoasă e o coroniță din flori de lapte așa gustoasă că o înfuleci înainte s-o pui pe felia de pâine.

- Maestre Toni, îți spun un secret: aș vrea să am toată Brânzica Pufoasă din lume și aș muta-o în colivie, nimeni de ea să nu știe - s-o pot păpa pe furiș... Șhhh..(șopti ghiduș Nică al brânzeturilor cremoase).

Ascult curioasă dialogul delicios al celor doi și nu pot să nu mă gândesc ca au dreptate, Brânzica Pufoasă e mai ispititoare ca mărul Albei ca Zăpada și e mai delicată decât puful păpădiilor în care și-au suflat dorințe cei 7 pitici pofticioși ( îmi spun în sinea mea).

Hmmm ... cred că astea-s motivele pentru care dispare din frigider la fel de repede ca iepurașul din jobenul magicianului.

Deodată mă cuprinde o poftă nebună de Brânză Pufoasă cu verdeață și de gustul ei diafan ca o rochiță de tulle.

Cu gândul la cele mai delicioase gustări brânzești mă îndrept cu pași hotărâți către cei doi Fani Brânză: 
- Vreau patru!

Maestru Toni Delaco mă întâmpină bucuros:

- Bine-ai venit în clubul Pofticioșilor de Brânzici cremoase și Creme de Brânză Pufoase!

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015.