24 octombrie 2015

Vestea proastă e că timpul zboară...

O lume imposibilă...

Secolul XXI ilustrează perfect o societate tehnologizată până în cel mai mic detaliu.

De aceea, pentru fiecare dintre noi este ceva normal să epuizăm bateria telefoanelor inteligente cu tot felul de aplicații, să călătorim în cele mai bune condiții de la București spre Londra în mai puțin de 3 ore jumate, să ne facem cumpărături online și să primim produsele comandate la ușă - în cel mult 48 de ore, să cumpărăm apartamente în blocuri ce se construiesc în doar 4 luni de la stabilirea proiectului și exemplele pot continua.

Cert e faptul că epoca vitezei e departe să apună și se pare că omul modern este preocupat de rezolvarea oricărei probleme într-un interval de timp cât mai scurt (cu cât mai repede cu atât mai bine!).
Dar ce ar fi lumea în care trăim dacă o verigă din lanțul descoperirilor științifice nu ar fi existat niciodată? Cum ar fi lumea dacă n-ar exista cauciucul?

Este mult mai facil să determini consecințele inexistenței cauciucului prin evidențierea, în primul rând, a proprietăților acestui material.

Așadar, de ce există interes crescut pentru producția de cauciuc în defavoarea altor materiale?


E simplu!

  • Cauciucul are proprietatea de a suferi o deformare mult mai elastică decât alte materiale și totodată atunci când se încetează acțiunea asupra lui, revine la forma sa inițială.
  • Dincolo de proprietățile fizice, chimice și mecanice deosebite, practica industrială a demonstrat că acest material este și versatil - putând fi utilizat în medii de lucru diverse, este  mai puțin costisitor în comparație cu alte materiale, este rezistent la temperaturi mari, flacără, grăsimi și uleiuri vegetale sau minerale, este durabil și fiabil.
Dincolo de aceste detalii teoretice, sunt importante de menționat și domeniile tehnice în care cauciucul își găsește aplicabilitate practică.

Unde se folosește cauciucul?

Oriunde în lume!
  • Dacă ne antrenăm mintea într-un exercițiu de memorie prin care să identificăm situațiile/ locurile în care am observat utilizarea cauciucului, vom sesiza că acest material este PRETUTINDENI (de la scările rulante din mall, la banda de bagaje din aeroport și de la anvelopele autovehiculelor la pârtiile de ski, etc.) .
  • Există însă, o extinsă folosire a cauciucului în domenii precum: agricultură, industria auto, transport și logistică, industria extractoare, industria chimică și petrolieră, industria minieră, metalurgie, materiale de construcții și linii de producție.

Exemplele practice sunt cele mai eficiente în formarea unei idei clare și exacte asupra aplicabilității cauciucului, de aceea vom răspunde la întrebarea:

Ce se poate produce din cauciuc?
  • Spre exemplu în domenii precum producția industrială, logistică și transport, cauciucul poate lua forma unor benzi transportoare sau a unor plăci tehnice din cauciuc (acestea la rândul lor formând covorul din cauciuc).
  • Benzile transportoare pot fi cu inserție textilă, cu inserție metalică și speciale. Ele se clasifică, în funcție de proprietățile pe care le au, în: 

  1. benzi transportoare de uz general - care se folosesc în majoritatea domeniilor de activitate (agricultură, materiale de construcții, reciclare deșeuri, industria auto, etc.);
  2. benzi transportoare rezistente la ulei - folosite în domeniul chimic și petrolier; 
  3. benzi transportoare rezistente la temperatură - pentru industria extractoare,metalurgie și siderurgie;
  4.  benzi transportoare rezistente la flacără - special create pentru domeniul chimic, industria extractoare și industria petrolieră.


Care este principalul efect al cauciucului în cadrul sistemelor industriale?

Sprijină industriile din întreaga lume!

  • De-a lungul anilor, cauciucul s-a dovedit a fi o resursă excelentă în mai multe industrii pentru că A ÎNLOCUIT PUTEREA OMULUI!
  • Cauciucul ușurează povara manipulării materialelor mari, grele și voluminoase atunci când acestea trebuie produse, sortate sau ambalate ( cereale, cherestea, cărbune, minereuri, nisip, materiale de construcții).
  • Cu ajutorul benzilor transportoare din cauciuc se pot muta obiecte pe distanțe lungi, dar și în subteran.
  • Cauciucul limitează uzura și zgomotul.
  • Mai mult decât atât, folosirea cauciucului a dat naștere unui sistem de economisire a forței de muncă.
  • În sens larg, cauciucul scade costurile de întreținere și nevoi, îmbunătățind vizibil condițiile de muncă, sporind productivitatea și protejând angajații.

Sintetizând informațiile expuse mai sus, se poate afirma că, datorită cauciucului, societatea noastră s-a dezvoltat rapid și a crescut din punct de vedere industrial. Pentru un exemplu particular, în România, majoritatea fabricilor utilizează în procesul de producție benzile transportoare din cauciuc produse de Elastimpex România și se bucură de beneficii evidente: manipulare rapidă a materialelor, productivitate sporită și protecția angajaților.

De aceea, ca într-un scenariu ireal îmi imaginez: Cum ar fi lumea dacă n-ar exista cauciucul?

Este mai mult decât evident că lipsa cauciucul ne-ar influența viețile mai mult decât ne putem imagina. 
Ce călătorii, ce telefoane, ce ce rețele de socializare, ce haine cu etichete de marcă și ce mobilier făcut la comandă?
Tot ce acum e omenesc, fără cauciuc, ne-ar fi străin!
Multe minți istețe de inventatori și-ar mișca rotițele în gol, căci cauciucul nu s-ar putea inventa să ne ușureze viețile.
Oameni plăpânzi și cu vise mărețe, nu ne-ar mai rămâne decât dorința de a călători peste 7 mări și șapte țări, căci zborul omului ar rămâne un mister.
Spre stele și planete e clar că n-am trimite rachete, poate doar câte-o ocheadă în romantice seri de mai.
Fără haz, aș spune că precum ar fi în cer așa ar fi și pe pământ. Fără mașini motorizate agresiv, mopede sau alte minuni cu anvelope am gusta doar plăcerea călătorului ce șade în căruța cu roți de lemn, trasă de vreo 2 cai vânjoși.
Ne-am amăgi în amoruri scrise pe hârtii galbene și le-am trimite pe calea porumbeilor călători, căci nu ne-ar expedia scrisorile nici poștasul pe bicicletă....poate doar pe una...fără roți!
Acasă ne-am odihni oasele trudite cu munci grele, de cărat lemne ori cherestea cu puterea spatelui și-a brațelor, iar din mine adânci am aduce la lumină saci grei cu bolovani de sare.
Fără de fabrici de mobilier deosebit, ne-am alege pentru casă mese, scaune, ori paturi atent meșterite de cei mai pricepuți tâmplari.
De aparaturi moderne și electrocasnice - rar s-ar discuta (e de-nțeles -doar ipotetic!)
...
Acesta e doar unul dintre scenariile dezolante care mi se derulează în minte.

Cum ar fi lumea dacă n-ar exista cauciucul? 
O lume cu vise deșarte și lipsită de ajutor...care ne determină să spunem răspicat:

Ce bine că există cauciucul!!!

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015.

22 octombrie 2015

directia 5 feat. Lidia Buble - Forever love (Official Video)

O cană de răsfăț, te rog!

Înainde de a citi, apasă PLAY!





Toamnă. Ceaţă uşoară. Picură încetişor.
Pe fundal se aude o piesă chill care îmi leagănă gândurile într-un dans lent. E ora 23:17.
Stau ghemuită pe fotoliul cafeniu, acoperită până la gât cu o pătură roş-vişinie pufoasă. Mi-e cald şi bine.
Privesc spre fereastra luminată difuz de felinarul de pe bulevard. Liniştea de funingine a nopţii e străbătută din când în când de maşinile care traversează în viteză asfaltul ud.
Ce s-a întâmplat, când a reușit Toamna să împresoare urbea și de când s-a domolit agitația din oraș? 
Îmi trec degetele peste suvița de păr care îmi gâdilă urechea stângă și mă întind către măsuța de lângă mine.Cuprind toarta cănii de porțelan și mă pregătesc să sorb din ciocolata caldă. Crema onctuoasă de cacao îmi desfată simțurile și mă răsfață deplin.

Acesta e momentul de relaxare desăvârșit (îmi spun)!

Mireasma dulce a băuturii aromatizate cu caramel se răspândește în cameră îmbinându-se cu esența de ghimbir și portocale a lumânărelelor parfumate care licăresc cuminți pe măsuță.



Copilul din mine se simte răsfățat!!
Țin în palmele căuș cana amuzantă cu Inimioare mari și mici și zâmbesc încântată de drăgălășenia ei. De fiecare dată când o privesc gândul îmi zboară la momentele de alint pe care îmi place să le petrec doar cu mine însămi.
Să evadez din coditian în atmosfera caldă de acasă, savurând un ceai de tei îndulcit cu două lingurițe de miere de salcâm ori delectându-mă cu o licoare savuroasă de ciocolată - înseamnă pentru mine mai mult decât orice metodă terapeutică anti-stres. 
Apropo de micile bucurii ale vieții, cana mea cu Inimioare mari și mici e cana de ceai preferată și totodată este cadoul special pe care mi l-am făcut singură!
Trebuie să recunosc faptul că am avut mare noroc că am observat-o, acum vreo 2 săptămâni, în timp ce zăboveam pe https://www.facebook.com/magazinuldecani

Design-ul ei delicat, forma durdulie și desenul feminin m-au atras din prima clipă, însă m-a încântat și faptul că e realizată dintr-un material deosebit: porțelan. Știam că este o cană de calitate!
Este de la sine înțeles că nu am putut rezista tentației ( mult prea mari) de a avea cana și am comandat-o imediat de pe http://www.magazinuldecani.ro. M-am bucurat de o livrare prin curier rapid şi am primit coletul în 2 zile după finalizarea online a comenzii.
În fiecare seară de toamnă, îmi place să găsesc acasă liniștea ocrotitoare în care să mă cufund după o zi obositoare la serviciu.
De aceea mă bucur de fiecare clipă în care am răgazul de a mă desfăta cu o cană de ceai ori de ciocolată caldă în timp ce răsfoiesc albume vechi de poze sau citesc poeme de dragoste semnate de Nichita Stănescu...

Toamnă. Ceaţă uşoară. Picură încetişor.


Ce s-a întâmplat, când a reuşit Toamna să împresoare urbea şi de când s-a domolit agitaţia din oraş? 




Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015.

Piesa -
Alina Baraz & Galimatias - Pretty Thoughts; 
Sursa Youtube.
Imagini- internet și arhiva personală.


20 octombrie 2015

It's like magic!

Noaptea cosmosului nebun își joacă furia veselă și râde de chipul meu schimonosit de amăgire. Dragostea nu-i mereu ca o floare rară cu aromă pudrată, dar e întotdeauna o flacără care pătrunde și-n măduva oaselor. Simțirea aceasta mă face să rămân mereu trează până-n zorii dimineții căutând în stele și în vise de iubire secretul inimii tale.
Iubitule, te voi vrăji să fiu tot ce-ți dorești! Roșesc pe dată la acest gând.
E-o idee care mă macină adânc, aceea de a ne iubi neîncetat în liniștea tainică a lumii.

În joaca mea deasupra jobenului din catifea vișinie aleg să presar cele dintâi petale de iasomie, orhideea vanilată pe care soarele o alintă suav și buchetul bujorilor albi.
 Cufund în vârtejul floral trei fire de nisip fin, sclipici, caii-verzi de pe pereți și o bucată galben-arămie de chihlimbar.
 Hmmm... simt că nu-i de ajuns, încă mai trebuie ceva pentru ca poțiunea mea magică să fie fermecătoare...
Cuget absorbită de mireasma florilor din joben și pe dată mă cuprinde frenezia emoțiilor căci țesătura gândurilor îmi relevă un ultim ingredient secret necesar pentru desăvârșirea întreagii practici oculte: o pană din coada Păsării Pheonix, pentru ca vraja de iubire să dăinuie veșnic.

Acum, când toate cele trebuincioase înfăptuirii magiei sunt în jobenul vișiniu îmi amintesc că întreaga alchimie nu-i altceva decât deșertăciune dacă uit să rostesc cu glas ademenitor mantra dragostei.
Privesc cu ochi felin spre clespidra Magiei și văd cum timpul vrăjii se scurge precum lumina unei luni de argint la ivirea strălucitoare a razelor solare.
Ritualul e aproape sfârșit.
Prin curaj și recit formula fermecată pe nerăsuflate:
   Să mă iubească, să mă iubească!
Ca pe o Katy Perry să mă privească.
Nebun din dragoste să fie,
Să îmi zâmbească doar mie!

Nici nu sfârșesc bine de rostit cuvintele magice și PWHOOOF!
În mâna dreaptă țin esența nebuniei mele din dragoste: Parfumul Mad Potion.


Plină de entuziasm aplic cateva pufuri de parfum în păr și la încheietura mâinii, acolo unde sângele îmi pulsează puternic, astfel încât la momentul întâlnirii noastre să fii vrăjit, Iubitule.

Deja simți cum te învăluie o aură de esență vanilată și spiritul magiei te cuprinde și într-o clipă... Iubeste-mă!! 


Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015.

Cardul STAR Forte îndeplinește toate dorințele!

E seară. Ceasul digital din stânga mea arată ora 20.37.
Degetele-mi ating cu repeziciune și precizie tastele laptopului alb și ochii caută să citească pe monitorul cu luminozitate redusă ultimele știri. M-am obișnuit să caut pe net toate informațiile de care am nevoie, tocmai de aceea televizorul nu-mi mai e de mult prieten. În mediul online pot să filtrez singură informațiile pe care le consider prețioase și totodată pot să rezvolv o mare parte din treburile de peste zi. Să fim sinceri: e mult mai simplu așa!
Deschizând fereastra de mail observ în stânga o reclamă pe care nu pot s-o ignor (se pare că nu am mai văzut-o înainte), cu atât mai mult cu cât mesajul ei este unul super interesant:

STAR - CARDUL TAU DE CUMPARATURI

Fără ezitare dau click și imediat se deschide o pagină specială a site-ului www.starbt.ro .
Citesc cu nesaț tot ce scrie acolo și fața mi se luminează pe loc. ACEST CARD VA FI BILETUL MEU DE CĂLĂTORIE PENTRU PETRECEREA DE REVELION!
Sinceră să fiu, de mult mă zbăteam ca peștele pe uscat la gândul că nu voi reuși nici anul acesta să sărbătoresc trecerea dintre ani pe mijlocul plajei, savurând sampanie în tălpile goale pe nisipul cald.
Dar acest card de credit avea să îmi deschidă poarta spre îndeplinirea nelimitată a dorințelor. Vacanța mea de iarnă avea să fie o filă de poveste parfumată cu aroma exotică a nucilor de cocos uscate în soarele cald. Mă proiectam deja lenevind la umbra palmierilor, pe note muzicale fredonate de valurile vii ale unei ape prețioase de smarald. 
Ce bucurie îmi exalda sufletul! Visul meu putea deveni acum realitate cu un simplu click.
În secunda doi am aplicat online pentru a intra în posesia cardului STAR Forte iar următoarea zi am fost contactată de o domnișoară drăguță care mi-a răspuns complet la toate curiozitățile pe care le aveam în legătură cu acest card de credit. Lipsită de dubii fiind, am înțeles că mă pot simți ca un star în fiecare zi cu cardul de credit de la Banca Transilvania.
Zis și făcut!  
Odată ajunsă în posesia cardului STAR Forte am dat frâu liber dorințelor ce clocoteau de mult în mine și am accesat link-ul spre magazinele-partenere STAR în ideea de a găsi agenția de turism care să mă trimită pe tărâmurile din visele mele. 
Având în vedere faptul că lista magazinelor partenere număra câteva mii, e mai mult decât evident că am avut de unde alege ceea ce mi s-a potrivit cel mai bine,
Cum bine spune o vorbă populară; Ce cauți, aia găsești! - Eu am găsit la BOREAL TOURS oferta de vacanță perfectă pentru mine și iubitul meu: Revelion 2016 Havana & Varadero. 
Plata vacanței am făcut-o online fără nicio temere, căci la Banca Transilvania plata pe internet este sigură și mai mult decât atât, utilizarea cardului către comercianți este lipsită de orice comision. Deci, n-am plătit niciun leu în plus și am realizat toată operațiunea de acasă, bucurându-mă de confortul fotoliului din living. 
Imediat după efectuarea plății am fost informată, prin serviciul SMS Alert, pe telefonul mobil despre tranzacția realizată și acela a fost momentul în care am realizat că (ÎN SFÂRȘIT!) mi-am îndeplinit una dintre cele mai arzătoare dorințe.
Este oficial! Pe 30 decembrie ne luăm zborul.
Ne așteaptă un sejur de 10 zile sub soarele fermecător al Cubei și toate acestea datorită cardului STAR Forte care mi-a pus la dispoziție echivalentul în lei al sumei de 5000 de euro și în plus, grație colaborării cu agenția de turism pe care am ales-o, http://www.starbt.ro/parteneri/boreal-tours/ , am beneficiat de 3 rate fără dobândă și în plus 3 puncte STAR pe care le voi putea folosi la cumpărături viitoare. 
Am dat lovitura!!
Acum deja visez cu ochii deschiși la aventura ce ne așteaptă!


Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015.
Imaginea este de pe site-ul creativelunatics.com.

19 octombrie 2015

TRICOUL MEU = www.lorennakiss.blogspot.com

Nu știu alții cum sunt, dar eu sunt clar o vizionară: știu deja că voi participa la Gala Super Blog 2015!

De aceea, vizionară (a se citi  „nebună după haine) fiind, mă gândesc deja la vestimentația pe care o voi purta la deosebitul eveniment
Perfecționistă din fire, am făcut 1000 de planuri, am rezolvat în minte ecuații cu 2 necunoscute și am scos radicalii din fiecare idee și până la urmă...ghici ce? Nu mi-a dat cu virgulă!
Pentru că am găsit soluția pe internet. 

De ce să aleg din maldărul de haine ce zace în șifonier o bluză ce-am mai purtat-o de câteva ori sau vreo cămașă office doar ca să o asortez cu pereche de jeanși preferată, când pot să mă bucur de un tricou personalizat după pofta inimii??
Da, ați citit bine, am găsit cu ce să port perechea preferată de blugi! 

Cu toate că mi s-au perindat prin fața ochilor o mulțime de tricouri cu amuzante, m-am gândit că cea mai cool chestie va fi aceea de a-mi personaliza un tricou diferit de toate celelalte. 



Mi-am dorit TRICOUL MEU!

Căci, după cum știți (sau nu), blogosfera-i deasă ca stufărișul și tare greu e să vâslești blogul ca pe-o barcă și să ieși la liman.
De aceea, TRICOUL MEU va fi acel item vestimentar care să mă evidențieze în mulțimea de bloggeri ce vor fi prezenți al Gala Super Blog 2015.

Deja știu cum va arăta: pe fundalul negru de bumbac subțirel, mărimea Small (miniona de mine), se va contura în litere adunate numele blogului meu: www.lorennakiss.blogspot.com .
Tare, nu?
Stylish, super lejer, unic șiiii dincolo de toate acestea SUPER STRATEGIE DE BRANDING!!! ( Din punctul meu de vedere, tot succesul acestui tricou personalizat constă în elementul surpriză care rămâne întipărit în memoria privitorului: numele blogului meu! Yeeey!)

Mi se pare că-i mai mult decât potrivit să profit de eveniment pentru a lega prietenii în offline cu cei care acum (probabil în timp ce tastez eu articolul) asudă asupra tastaturilor și împletesc cu artă dactilografică cele mai șmechere istorisiri.
Așadar, îmbracată cu tricoul personalizat îmi voi face simțită prezența mult mai ușor și voi fi mai mult decât eye-catching. Cu siguranță ceilalți mă vor ține minte!
Și n-o să mă supăr nici măcar dacă voi fi arătată cu degetul sau dacă voi fi numită .. „fata în tricou ori  „fata cu blog în frunte . Pentru că-i și asta o metodă de promovare, nu?!

Dat fiind faptul că planul mi-e gata, nu -mi mai rămâne decât să dau o comandă de tricou.
Bye-bye!!

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015.

Să-ți spun câtă energie consumă biroul meu...

Acum doi ani mi-a incolțit în minte ideea de a deschide propria societate comercială. 
Zis și făcut!
Procedura preliminară, aceea în care m-am perindat pe la cam toate ghișeele instituțiilor statului, fost anevoioasă, dar m-am descurcat.
Următorul pas a fost acela de a închiria un spațiu pentru sediul social al SRL-ului meu. Fiind la început de drum, un adevărat novice în domeniul business, m-am sfătuit cu un bun prieten care desfășura activități comerciale de vreo 15 ani și am aflat cum pot să dezvolt o afacere și cum să o mențin pe linia de plutire și pe profit. 
Ei bine, secretul succesului nu constă doar în idei ingenioase, administrator responsabil, contabil competent și angajați pricepuți, ci și în folosirea eficientă a resurselor energetice pe care le ai la dispoziție în biroul în care lucrezi.
Actualmente, în Mediul Business, optimizarea consumului de energie reprezintă principala dovadă a responsabilității sociale. De aceea, prima mea grija, înainte de a închiria un imobil ca spațiu pentru birouri, a fost aceea de a obține un certificat energetic al clădirii în care doream să-mi desfășor pe viitor activitatea.

 Soluția de această dată a venit de la Enermed Impex SRL Bucuresti. 

Astfel, la un preț deosebit de avantajos am colaborat cu doctori ingineri cu o vastă experiență în domeniul energetic, care mi-au trimis prin postă, în mai puțin de 24 de ore, certificatul energetic.
Dat fiind faptul că prin intermediul certificatului energetic am aflat că imobilul se încadra în clasa C (asta însemnând un consum mai ridicat de energie), m-am hotărât să acționez în direcția eficientizării energetice. 

Principala problemă o reprezenta acum risipa de energie, pe care aș fi vrut să o stopez cât mai repede și eficace.
La ce mă refer când spun energie risipită? Sau mai degrabă, chestii consumatoare de energie? 
La toate aparatele și aparturile care zumzăie vivace atașate la prizele din fiecare cameră a clădirii de birouri: laptop-uri, xerox, routere, imprimante, telefoane fixe, aparate de aer condiționat. 
Aproape că uitasem să amintesc despre centrală, becurile puternice din fiecare încăpere și lămpile de birou. 
Toate acestea însumate fiind într-o adevărată carcatiță de fire prin care curge nestingherită și din belșug - energie electrică!

De aceea, am apelat la profesioniștii cu care colaborasem și înainte. Din echipa Enermed Impex, doi auditori energetici atestați au determinat, prin efectuarea unui audit energetic, care sunt pierderile energetice pe care le genera imobilul în care amenajasem birourile și mi-au prezentat în cadrul unui raport de audit energetic soluțiile potrivite. 
În cazul meu,aceste soluțiile au constat doar în izolarea termică a pereților exterior ai clădirii.  Nu au fost necesare mai multe lucrări pentru că instalațiile de apă și de încălzire erau în stare bună  și de asemenea nu a fost necesară nici înlocuirea conductelor de la subsol. (Aici soarta a fost de partea mea!)

De ce am făcut și acest pas?
Pentru că îndată ce am aflat performanța energetică a clădirii mi-a fost clar că aș pierde foarte mulți bani dacă nu aș reabilita-o pentru a se încadra într-o clasă energetică superioară (A sau B) cu un consum mult mai mic de energie.

Acum afacerea mea merge bine și sunt pe deplin mulțumită de deciziile pe care le-am luat în privința amenajării clădirii de birouri: izolarea termică a clădirii și folosire unor echipamente care promovează sustenabilitatea energetică: monitoare și becuri cu led în fiecare cameră, AC de tip inverter și centrala modernă.

Dacă nu aș fi luat aceste măsuri (urgente!) aș fi pierdut, având în vedere volumul mare de activitate din birouri, energie electrică în mod excesiv. 
Mulțumesc și acum tovarășului meu, cu mult mai priceput ca mine, care m-a sfătuit să folosesc responsabil resursele enrgetice și să nu le irosesc fără rost.

De aceea, eu, la rândul meu, te sfătuiesc pe tine să-mi urmezi exemplul și să nu arunci cu banii pe fereastră, căci în afaceri: Totul costă Bani!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.