26 decembrie 2014

“unul din cele mai fericite momente din viață este acela când găsești curajul de a pleca de lângă ceea ce nu poți schimba”!

Dragul meu,
Obisnuiesc sa te imbratisez in fiecare zi si sunt sigura ca nu trece vreo clipa in care sa nu te am in inima. Gandurile- mi calatoresc spre fiinta ta cu disciplina militara. Ne apropie ideile si conceptiile despre viata si lume. Te simt cu mine mereu.
Dar, eu sunt singura. 
Inocenta sentimentului m-a calauzit orbeste, iar lipsa mea de experienta a potentat emotiile inceputului.
Am cautat sa vad doar ceea ce mi-am dorit. Am aflat doar visul ce l-am creionat din tine. 
M-am pierdut in decorul acesta atragator, dar, neverosimil.
Am iesit singura din context si am ratacit oarba.
Pana acum....caci imi fulgera mintea o mie de momente cu noi, dar, unul singur nu mi-l amintesc> acela cand mi-ai spus ca ma iubesti.

25 decembrie 2014

they sell me lies

MUSIC: 

James Arthur - Recovery


Inca nu stiu ce-mi doresc. Nu sunt convinsa ce cale as vrea sa urmez.
Cineva mi-a spus ca ar fi bine sa nu-i incurc pe ceilalti daca sunt indecisa.
Poate avea dreptate.
Cred ca mai am nevoie de timp....e clar ca eu as avea nevoie de tot timpul din lume pentru orice decizie si sincera sa fiu ..nu stiu cum se face ca intotdeauna dupa luuungi perioade de cugetare iau tot decizii proaste.
M -am lasat uneori  condusa de impuls, am luat decizii pe moment si gata! Uneori rezultatele lor m-au multumit, alteori efectele mi-au facut mai mult rau. Nu exista vreo reteta clara pe care s-o urmez, dar nici nu cred ca am sa gasesc vreodata algoritmul care sa ma conduca neconditionat spre rezultatelel pe care mi le doresc. Va fi o vesnica incercare, un vesnic antrenament al intuitiei, o permanenta emotie a asteptarii.
 ...

Christmas tree


Am langa mine un catel terorizat de sunetul petardelor ce pocnesc in fata blocului. Acum el doarme, e liniste si afara... Bradutul nostru straluceste colorat si e Craciun.
Imi doresc sa avem liniste sufleteasca!
Craciun fericit!

keep it simple!




Rezolutiile pentru anul urmator, in speta 2015, s-au desprins de la sine din situatiile pe care le-am trait. Nu le-am cautat in mod special, ci le-am descoperit ca pe niste remedii ale situatiei prezente.
Astfel am ajuns la concluzia ca:

  • Am nevoie de mai multa (muuuult mai multa) organizare in viata mea
  • Trebuie sa-mi gasesc inner peace
  • Unele lucruri sa le pastrez doar pentru mine :)))
  • Sa fiu mai rabdatoare cu ceilalti
  • Si muuult mai toleranta
  • Sa muncesc mai mult- study! read! study again!!
  • Sa fiu mai atenta la detalii
  • Sa gandesc obectiv
  • Sa fiu linistita!!
  • Sa renunt la obiceiurile care imi irosesc timpul si energia
  • Sa ma dedic pasiunilor mele
  • Sa ma dezvolt frumos
imagine- www.weheartit.com

Gand de Craciun

In esenta ei, viata ar trebui sa fie simpla, fara artificii tehnologice, fara griji superficiale.
Cu toate acestea, povestea oamenilor nu mai este atat de simplu de scris...au intervenit telefoane smart de toate felurile, numeroase aplicatii si retele de socializare. Suprematia internetului si-a pus definitiv amprenta asupra noastra si ne-a transformat in oameni detasati de realitatea naturala.
Nu avem nevoie de imbratisari, zambete, vorbe bune si sfaturi de la cei din jur- ne sunt de ajuns niste mesaje la miezul noptii( apeluri mai rar), like-uri, share-uri,
Devalorizarea conditiei umane a omului( chiar nu este cazul vreunui pleonasm!) este in plina desfasurare ACUM!
Ma refer la acel acum in care eu redactez un articol online, tu il citesti, ea trimite mesaje pe whatsaup, el share-uieste fericit pe facebook.
Suntem cu totii prinsi intr-un cerc vicios din care nu ne putem elibera. E trist si nu cred ca mai poate fi vorba de o lipsa de vointa in ceea ce priveste puterea de a renunta la tendinta de tehnologizare a vietii noastre. Este pur si simplu in fenomen care se intampla, in cadrul caruia -noi, toti, suntem actori si care este cat se poate de actual.
Mi-e clar ca evoluam spre noi si diverse inovatii, dar participam la un regres al comunicarii naturale.
Nu cred ca mai aveam vreo sansa de vindecare...asta nu-i o epidemie rara, e o realitate!

25 DECEMBRIE

Mi se pare ca se potriveste de Craciun:

Vamesul il intreaba pe un calator despre nume, varsta, nationalitate etc. Ajunge si la religie. Calatorul raspunde: ”Agnostic”. La care vamesul, dupa un moment de deruta, zambeste intelegator: ”Ei, il numim noi in toate felurile, dar pana la urma aceluiasi Dumnezeu ne-nchinam cu totii”...

- via Mircea Cartarescu

24 decembrie 2014

We`ve never been at the seaside together...........


:(
.........
Când aveţi o iubire mare, iar această iubire vă mişcă spre rugăciune, atunci valurile iubirii voastre merg şi-l influenţează pe cel pentru care vă rugaţi; creaţi în jurul lui un scut de apărare şi-l înrâuriţi, îl călăuziţi spre bine. Văzând strădania voastră, Dumnezeu vă dă har bogat şi vouă, şi aceluia. Dar trebuie să murim pentru noi înşine. Aţi înţeles?Taina este dăruirea noastră, rugăciunea către Dumnezeu, pentru ca fraţii noştri să aibă parte de ceea ce trebuie, prin harul lui Dumnezeu. Asta este. Ceea ce noi nu putem face, o va face harul lui Dumnezeu.
Sf. Cuv. Porfirie

23 decembrie 2014

23.12.2014

"... imi place viața în doi! Cred în ea. Nu cred în relațiile „fiecare la el acasă”. Alea nu sunt relații. Sunt amiciții, presărate cu sex ocazional, cel mai probabil și de proastă calitate (și amiciția, și sexul). 
Fiecare la el acasă înseamnă „mi-ești simpatic(ă), dar nu te iubesc, nu am nevoie nici măcar să aflu cum mi-ar fi cu tine, pentru că știu sigur că nu ești tu acela/aceea”. 
Când iubești, vrei să respiri lângă omul ăla fiecare respirație. Vrei să adormi cu el, să te trezești cu el, să râzi cu el, să mănânci cu el, să mergeți la piață împreună, să-l ții în brațe că a avut o zi grea, să-l îngrijești când e bolnav.
Când iubești nu mai există jocuri, strategii, calcule meschine, orgolii, temeri, alternative. E fără plasă de siguranță și așa trebuie să fie -intens și amețitor. Dacă o conjuctură nefericită te ține departe de cel pe care-l iubești, aerul tău rămâne, cumva, la el." via Catchy